Onze activiteiten

Elk weekend organiseert Stichting Humblebees de meest uiteenlopende activiteiten. We bieden een afwisseling tussen leuke, gezellige, lekkere en leerzame activiteiten.

Onze activiteiten:

Elk weekend organiseert Stichting Humblebees de meest uiteenlopende activiteiten. We bieden een afwisseling tussen leuke, gezellige, lekkere en leerzame activiteiten. Tijdens een activiteit wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden van de individuele deelnemers en de groep als geheel. Daarnaast maakt onze persoonlijke begeleiding het mogelijk voor iedereen om mee te doen. Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende activiteiten die wij ondernemen.

Knutselactiviteiten

Elk weekend worden er verschillende knutselactiviteiten aangeboden. De kleine kunstwerken zoals schilderijen, tekeningen en strijkkralen zullen elke dag mogelijk zijn om te maken. Ook knutselen we elk weekend iets speciaals! Dat kan van alles zijn: van het thema knutselen omdat het Koningsdag wordt, een eigen shirt ontwerpen tot een vlieger bouwen en daarmee op het strand vliegeren. Elk weekend wordt door onze begeleiders iets speciaals bedacht wat goed bij het weekend, het seizoen of ons thema aansluit.

Speeltuinen

In de omgeving Noord-Holland zijn veel verschillende speeltuinen te vinden. Van de leuke speeltuin in het park tot de grotere buitenspeeltuinen, zoals Linnaeushof. Daarnaast zijn er verschillende binnenspeeltuinen te bezoeken als het Nederlandse weer een keertje niet mee zit. Deze zullen wij door het jaar een- of tweemaal bezoeken. Ook hebben wij op onze logeerlocatie Center Parcs Zandvoort een leuk indoor trampoline park. Hiervan kunnen wij elke zondag gebruik maken.

Educatief

In samenwerking met verschillende organisaties hebben wij, onder het motto “leren is leuk”, een aantal fijne samenwerking dagen kunnen organiseren. Zo mogen wij op visite komen bij de politie, de brandweer, de reddingsbrigade en het dierenasiel. Hier kunnen onze deelnemers alle vragen stellen die zij hebben en zelfs bij sommige zaken meehelpen en meedoen. Ook deze activiteit wordt, op verzoek van de organisaties waarmee we samenwerken, alleen met 1 op 1 begeleiding aangeboden. Daarnaast organiseren onze begeleiders verschillende leerzame activiteiten waarop wij zelf met de deelnemers (niet gevaarlijke) experimenten zullen ondernemen.

Pretpark

Een aantal keer per jaar bezoeken we een van de grotere pretparken in Nederland. Dit is dan ook meteen een van de grootste activiteiten die wij aanbieden. Veel van onze deelnemers kijken het hele jaar naar deze weekenden uit en wij als Stichting Humblebees zijn ons daar erg van bewust. Deze activiteiten zullen altijd op de zaterdag plaatsvinden. Zo kunnen wij ‘s ochtends na het ontbijt direct vertrekken en hebben we zo veel mogelijk tijd in het park te besteden. De voorwaarde voor deelname aan deze activiteiten is dat er exclusief 1 op 1 begeleid wordt, ook als dit voor de rest van het weekend niet de bepaalde zorgzwaarte is. Verder wordt er uiteraard rekening gehouden met de leeftijd, conditie en mate van dapperheid van de deelnemer.

Dierentuinen

Per jaar bezoeken wij meerdere dierentuinen en parken, bijvoorbeeld Artis, Diergaarde Blijdorp of Wildlands. Ook bezoeken we verschillende kinderboerderijen in de omgeving Kennemerland. We proberen op deze manier een bezoek altijd zo leerzaam mogelijk te maken. Dit doen wij onder andere door in de dierentuinen opdrachten te maken en speurtochten uit te zetten. Zo is het bezoek niet alleen leerzaam maar vooral heel erg leuk! Alle deelnemers zullen een toegewezen persoonlijk begeleider hebben in de dierentuinen, zo kan iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau. Na een leuke lunch met de groep is er nog de uitgebreide mogelijkheid om vrij rond te lopen en het park zelf te ontdekken voordat we ‘s middags weer richting huis gaan. Ook bij deze activiteit zal er altijd 1 op 1 begeleiding plaatsvinden.

Speciale etentjes

Onze speciale etentjes zijn zo klein en groot als je ze maar kunt voorstellen. Ten eerste wordt voor de verjaardag van elke deelnemer goed uitgepakt met zijn of haar lievelingseten, slingers en een leuk liedje. Ook vinden we het belangrijk om eens in de zoveel tijd de deelnemers mee uit eten te nemen naar een speciale plek, denk hierbij aan de pannenkoekenboot of een live cooking restaurant waar de deelnemers zien hoe de kok hun eten bereid. Als laatste doen we ook één keer per jaar een ouderavond diner. De deelnemers zullen die dag samen met onze begeleiders een feestmaal op tafel toveren voor hun ouders/ verzorgers, broers, zussen, opa’s en oma’s. Iedereen die wil komen proeven en kijken is welkom!

Sport & Spel

Stichting Humblebees vindt het belangrijk om sport en spel te combineren. Zo hopen we de deelnemers af en toe fysiek een beetje uit te dagen. Dit doen wij door met z’n allen een potje te voetballen of een rondje verstoppertje of tikkertje spelen. Ook organiseren we per jaar meerdere grote sportactiviteiten zoals bijvoorbeeld bubbel voetbal of het douanespel. Wat zeker ook niet vergeten mag worden is het geweldige zwembad op Center Parcs Zandvoort waar wij elk weekend gebruik van mogen maken (dit wederom alleen met 1 op 1 begeleiding).

Museumbezoek

Leren is leuk! Tenminste, dat vindt Stichting Humblebees. Daarom gaan wij meerdere malen per jaar naar verschillende soorten musea. Natuurlijk hebben we deze musea erop uitgezocht niet alleen leerzaam te zijn, maar ook heel leuk. Wij gaan voornamelijk naar musea waar we een persoonlijke rondleiding krijgen of de mogelijkheid is actief mee te doen. Dit zodat ook onze deelnemers het leren net zo leuk gaan vinden. Ook bij deze activiteit wordt er exclusief 1 op 1 begeleid.

Overig

Er zijn zo ongelooflijk veel dingen te doen die niet onder een specifiek kopje vallen. Zo gaan we onder andere naar een pluktuin, een stuk varen, spelen met VR, toneelstukjes opvoeren, picknicken, Kerst/Sinterklaas/oud en nieuw vieren en nog veel meer. De activiteiten worden altijd van tevoren bekend gemaakt, dus als er vragen zijn over een specifieke activiteit, neem dan vooral contact op met de directie.

Contact & Kantoor

Als eerste insteek proberen wij altijd zo toegankelijk mogelijk te zijn in onze communicatie. Daarom hebben wij onze kantoortijden aangepast op onze doelgroep en hun ouders. Wij zijn op werkdagen te bereiken via telefoon of e-mail vanaf 10:00 tot 22:00.

Ons kantoor is gevestigd aan de A. Hofmanweg 1a te Haarlem en kan op dezelfde tijden worden bezocht. Wij vragen u vanwege de huidige corona crisis van tevoren een afspraak in te plannen.

Telefoonnummer: +31 06 57 37 25 90

E-mail: [email protected]

Humblebees